Blog Update TMO Fashion Business School

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven over mijn werk voor Jewellery by Sophie. Ondertussen is zijn we flink gegroeid, heb ik een leuk nieuwtje en een kortingscode voor jullie, daarom heb ik besloten een nieuwe update te schrijven.

Het afgelopen half jaar stond in het teken van de nieuwe Fall/Winter collectie voor Jewellery by Sophie. Het belangrijkste is natuurlijk het samenstellen van de collectie. Ik heb mij vooral laten inspireren door de mooie kleuren voor dit najaar. Sowieso hou ik heel erg van warme herfsttinten, zoals mosgroen, wijnrood en bruintinten. Ik ben gaan kijken naar wat dé kleuren zijn voor dit najaar, dit in mijn achterhoofd gehouden ben ik natuurstenen en andere materialen gaan inkopen. Dit doe ik op beurzen, maar ook bij leveranciers waar ik regelmatig inkopen doe. Dan weet ik zeker dat de materialen voldoen aan mijn kwaliteitseisen. Met de materialen in huis werk ik ideeën uit.

Zo ontstaan nieuwe sieraden, die ik eerst zelf test. Ik maak overigens alle sieraden zelf met de hand. Tijdrovend, maar zo blijft het merk wel persoonlijk. Ik gebruikt ook goed lopende modellen van andere seizoenen waarbij ik bijvoorbeeld de natuurstenen vervang voor stenen die meer passen bij het seizoen. En dan zijn er ook een aantal sieraden die altijd in de collectie blijven, de key-items. Zoals de Lucky Bracelets en Lucky Necklaces, maar ook de Gold Baby, Silver Baby en Rose Baby modellen. Deze sieraden zijn echte musthaves en dan ook onze bestsellers. Deze sieraden gaan nooit in de sale.

Nadat de nieuwe collectie was samengesteld ben ik in contact gekomen met een zeer grote en bekende webshop, namelijk Omoda.nl! Ik ben dan ook zeer blij dat ik kan aankondigen dat Omoda.nl sinds kort Jewellery by Sophie sieraden verkoopt.

Wat ik zo fijn vond aan TMO en wat mij veel heeft gebracht is vooral de verschillende vakken die je op TMO krijgt. Bij het hebben van een eigen bedrijf is belangrijk dat je van alles wat weet. Ik moet kunnen ontwerpen, waarbij ik veel heb gehad aan de lessen waarin je leert goede moordboards te maken. Want ook die maak ik regelmatig om de eerste ideeën uit te werken. Maar ook boekhouden en verkopen. Boekhouden is nog altijd niet mijn favoriete bezigheid, maar het is wel super belangrijk! Het gaat er uiteindelijk om of alle moeite en tijd die je erin steekt ook iets oplevert. Ik werk nu met het boekhoudprogramma ‘Exact Online’, waardoor ik alle boekhouding zelf kan regelen. TMO heeft ook lessen waarin dit programma behandeld wordt, achteraf dacht ik: ‘Toch wel handig.’

With Love