Oud-TMO’er Sophie opent webshop

Mijn naam is Sophie, ik ben 23 jaar en heb mijn eigen sieraden lijn opgestart: Jewellery by Sophie. Jewellery by Sophie zijn unieke handgemaakte sieraden. De juiste kleuren worden gecombineerd met mooie materialen, wat zorgt voor sieraden met een luxe uitstraling.

Toen ik aan TMO begon wist ik helemaal niet wat ik wilde gaan doen. Er is zo veel keus! Ik vond het dan ook fijn dat ik, naar mijn idee, na TMO nog veel kanten op kon. Want één ding wist ik wel: ik wil iets in de mode doen. Ik heb het op TMO altijd erg naar mijn zin gehad en ik ben nog altijd blij dat ik voor TMO heb gekozen. De studie heeft mij meer en meer duidelijk gemaakt dat mijn passie ligt in de modebranche.

Nadat ik was afgestudeerd aan TMO in maart 2014 ben ik een maand vrijwilligerswerk gaan doen in Vietnam. Hier heb ik gewerkt in een weeshuis. Dit was een geweldige ervaring, die ik nooit zal vergeten. Een echte aanrader voor als je, net als ik, iets voor de mensen aan de andere kant van de wereld wilt doen. Ik was al wel een tijdje bezig met sieraden maken en verkopen, maar dit stelde nog niet zo veel voor. In Vietnam kwam ik er onder andere achter, dat ik het bezig zijn met de sieraden miste. Toen ik weer in Nederland was, heb ik dan ook besloten mijn droom na te jagen en de sieraden een kans te geven.

Ik ben mij volledig gaan richten op de sieraden. Ineens komt er heel veel bij kijken: inschrijven bij de Kamer van Koophandel, boekhouden, een zakelijke bankrekening openen, logo ontwerpen, een huisstijl bedenken, onderdelen inkopen, ontwerpen, social media up to date houden en ga zo maar door.

Toen was het tijd voor een webshop. Ik vond een geschikt bedrijf die de webshop voor mij kon maken. Omdat ik startende ben doe ik verder eigenlijk alles zelf. Het kost veel tijd om alle producten te fotograferen, online te zetten en te beschrijven.

Ik ben op dit moment nog fulltime bezig met mijn sieraden. Mijn webshop is nog maar een paar weken online. Nu ben ik vooral bezig met het bekender maken van het merk. Dit doe ik onder andere doormiddel van social media, het schrijven van een blog op mijn website en het benaderen van ‘fashionbloggers’, die mijn sieraden kunnen gebruiken bij hun outfit. Maar ik ben natuurlijk ook druk met het ontwerpen van de nieuwe collectie sieraden.

Dagelijks werk ik door tot laat in de avond, maar omdat ik dit werk zo leuk vind heb ik dat niet zo door. Het is mijn droom om Jewellery by Sophie tot een succes te maken en hier werk ik hard voor. Misschien wil ik hiernaast nog een aantal dagen bij een ander bedrijf werken om mijn horizon te verbreden. Maar voor nu heb ik genoeg te doen!

Ik zou het erg leuk vinden als jullie een kijkje nemen op mijn website: www.jewellerybysophie.nl

 

hoofd1