Blog update TMO

Het is alweer tijd voor een nieuwe update over mijn werk bij Jewellery by Sophie!

Op dit moment ben ik bezig met de nieuwe wintercollectie voor Jewellery by Sophie. Dit keer zal ik jullie iets vertellen over hoe het opbouwen van zo een collectie bij Jewellery by Sophie in zijn werk gaat.

Ik maak alle sieraden voor Jewellery by Sophie zelf, daarom gaat het inkopen misschien net iets anders dan anders. Ik heb veel verschillende kralen en onderdelen op voorraad, die ik in de loop van de tijd heb verzameld. Daarnaast zoek ik het internet, groothandels en winkels af voor nieuwe kralen of onderdelen die passen bij het ontwerp wat ik in mijn hoofd heb voor de nieuwe collectie. Ik bestel dan eerst een aantal stuks van bijvoorbeeld nieuwe bedels en kralen en ga dan aan de slag om het tot een sieraad te maken met de onderdelen die ik al heb. Wanneer het ontwerp af is test ik het sieraad eerst zelf. Ik check bijvoorbeeld of de sieraden niet verkleuren, of de maat juist is en of het sieraad fijn is om te dragen

Wanneer ik tevreden ben over het ontwerp en de kwaliteit komt het sieraad in de collectie. Ik bestel dan meer van de benodigde onderdelen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik een sieraad heb ontworpen en dat daarna de benodigde onderdelen niet meer te verkrijgen zijn. Dus dit moet ik eerst goed controleren bij de leverancier. Hoeveel je exact moet bestellen van alle onderdelen is soms lastig. Maar ik controleer vaak of ik op een later moment nog bij kan bestellen. Als dat het geval is hoef ik niet heel veel in één keer in te kopen. Het voordeel van dat ik alle sieraden zelf maak is dat ik veel onderdelen op een later moment weer kan gebruiken. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd oorhangers, schakelketting, ringetjes enzovoorts nodig.

De afgelopen tijd heb verschillende ontwerpen gemaakt en getest. Op deze manier heb ik de wintercollectie 2015 opgebouwd.

Een voorbeeld van oorbellen uit de nieuwe collectie, die al online staan, zijn deze oorbellen met grijze Swarovski stenen. De rondjes die onder de oorbellen hangen zijn verguld met goud of zilver.

Zilver en Swarovski

Maar de collectie is nog niet helemaal klaar voor de webshop. Er moeten natuurlijk ook nieuwe foto’s worden gemaakt van de sieraden en deze moeten allemaal gepubliceerd worden op de webshop. Inclusief beschrijving uiteraard. Op dit moment ben ik daar dan ook erg druk mee. Afgelopen week heeft ook de fotoshoot plaatsgevonden voor de nieuwe sfeerbeelden. Dit is altijd weer een leuk moment. Dan zie je de sieraden gedragen door een model in een mooie setting en dan wordt het plaatje compleet.

Ik lanceer twee keer per jaar een grote collectie: de wintercollectie en de zomercollectie. Daarnaast voeg ik het hele jaar door nieuwe ontwerpen aan de collectie toe. Zodat de collectie blijft veranderen en zich uitbreid. Op deze manier is er regelmatig iets nieuws op de webshop te bewonderen.

Ik ben benieuwd wat jullie van de nieuwe wintercollectie gaan vinden. Oh en om plaats te maken voor de nieuwe wintercollectie is er nu sale op de webshop van Jewellery by Sophie!